Prawnicy Bird & Bird podzielą się doświadczeniem na studiach podyplomowych dla przyszłych compliance officerów

06-2020

W październiku br. na Uczelni Łazarskiego ruszy pierwsza edycja studiów podyplomowych Compliance Officer. Program studiów powstał w ramach działającej na uczelni Akademii Compliance, której opiekunem merytorycznym jest Aleksandra Widziewicz, of Counsel w kancelarii Bird & Bird.

Celem nowego kierunku studiów jest kształtowanie i rozwój kompetencji osób zatrudnionych w działach compliance lub aspirujących na stanowisko compliance officera. W ramach zajęć uczestnicy będą także rozwijać umiejętności miękkie w zakresie skutecznego komunikowania się z działami biznesowymi.

Zajęcia prowadzone będą przez doświadczonych praktyków i szkoleniowców, którzy na co dzień wdrażają systemy compliance w dużych organizacjach – zarówno w Polsce, jak i za granicą.

Z ramienia Bird & Bird udział w projekcie weźmie Aleksandra Widziewicz, lider multidyscyplinarnego zespołu wdrożeń Compliance Task Force w kancelarii, która jest główną inicjatorką projektu, opiekunem merytorycznym i kierownikiem studiów. Swoim doświadczeniem praktycznym podzielą się także Izabela Kowalczuk-Pakuła, Katarzyna Piechocka, Kuba Ruiz oraz Karolina Stawicka. Wszyscy wymienieni prawnicy doradzają na co dzień, we właściwych swoim obszarom ekspertyzy, aspektach compliance.

Compliance nie jest już trendem – mówi Aleksandra Widziewicz. Jest coraz częściej świadomym wyborem, inwestycją przedsiębiorców i organizacji. Współcześnie, nie oznacza już wyłącznie zgodności z przepisami prawa i dobrymi praktykami. To część szerokiego pojęcia Integrity, czyli zgodności, także w zakresie etyki i wartości. O tych wszystkich elementach będziemy mówić podczas zajęć – dodaje.

Więcej informacji na stronie organizatora.