Persondata og databeskyttelse

Oversigt

Vores gruppe, der beskæftiger sig med persondataret, består af dedikerede persondataspecialister med mange års erfaring, der kan tilbyde lokal ekspertise i international kontekst.

Den hastigt voksende udvikling af teknologi og nye måder at indsamle og bruge persondata på skaber et konstant behov for, at både virksomheder og myndigheder er opmærksomme på deres anvendelse af persondata og deres databeskyttelsespolitikker og -procedurer.

Persondataret er et komplekst område, og manglende overholdelse af reglerne kan have store konsekvenser – særligt når den nye fælleseuropæiske persondataforordning erstatter den nuværende persondatalov. Persondataforordningen vil stille skærpede krav til virksomheder og myndigheder i forhold til deres behandling af personoplysninger – både som dataansvarlig og som databehandler – og medføre skærpede sanktioner i form af blandt andet meget højere bøder, hvilket gør det endnu mere aktuelt at sikre overholdelse af persondataretten.

På baggrund af detaljeret viden om relevant lovgivning og knowhow, opbygget gennem mange års erfaring, kan vi hjælpe virksomheder og myndigheder med at iagttage de nødvendige procedurer, der skal til for at sikre, at jeres virksomhed eller myndighed overholder reglerne. Vi har stort kendskab til og erfaring med de teknologiske muligheder, og vi er altid opdateret på de nyeste trends. Vores rådgivning er præcis, klar og pragmatisk, og vi er altid fokuserede på at finde praktiske løsninger, der er tilpasset vores klients behov og virksomhed eller organisation.

Vi rådgiver inden for alle områder af persondataretten, ligesom vi også har erfaring med at rådgive klienter i samspillet mellem persondataret og særlovgivning, herunder lov om finansiel virksomhed, sundhedslovgivningen, telelovgivningen og markedsføringsloven.

Vores rådgivning inkluderer blandt andet:

  • sikring af dansk og international compliance, herunder i forhold til den nye persondataforordning
  • udarbejdelse af databehandleraftaler og instrukser
  • rådgivning vedrørende outsourcing og cloud computing samt strategisk rådgivning omkring etablering af databaser og IT-løsninger i udlandet
  • udarbejdelse af politikker og procedurer omkring persondatabehandling til såvel intern som ekstern brug, herunder i forhold til IT-sikkerhed
  • udarbejdelse af DPIA'er
  • gennemførelse af compliancetjek
  • rådgivning vedrørende internationale dataoverførsler, herunder overførselsaftaler og "Binding Corporate Rules" og rådgivning om dataoverførsler indenfor koncerner
  • anmeldelser til Datatilsynet
  • oplæring af medarbejdere og andre, der arbejder med persondata
  • rådgivning omkring kravene til persondatahåndteringen indenfor markedsføring, indsamling af kunders data, målrettet markedsføring på baggrund af kundeprofiler samt børns data
  • rådgivning omkring whistleblowerordninger
  • håndtering af ansattes og kunders persondata i forbindelse med virksomhedsoverdragelser

Kontaktpersoner i Danmark er advokat og partner Nis Peter Dall og advokat og partner Jesper Langemark.

Ansvarlige for gruppen: Ruth Boardman i London og Ariane Mole i Paris.

 

Kontakter

Ruth Boardman

Partner
Storbritanien

Ring til mig på: +44 (0)20 7415 6000

Ariane Mole

Partner
Frankrig

Ring til mig på: +33 (0)1 42 68 6000

Vis alle

Nyheder og Events

Events
Vis flere events