Kancelaria Bird & Bird doradzała Raiffeisen Immobilien przy nabyciu biurowca Warsaw Corporate Center

Miło nam poinformować, że warszawskie biuro Bird & Bird doradzało na rzecz Raiffeisen Immobilien Kapitalanlage Gesellschaft m.b.H. z siedzibą w Wiedniu przy badaniu stanu prawnego, a następnie przy transakcji nabycia nieruchomości i budynku Warsaw Corporate Center zlokalizowanych przy ul. Emilii Plater w Warszawie.

Prace nad projektem zakończone zostały pod koniec grudnia 2017 roku.

W skład zespołu weszli, kierujący zespołem nieruchomości w polskim biurze Bird & Bird r.pr. Marcin Świerżewski oraz członkowie ww. zespołu: adw. Michał Prochwicz, apl. adw. Edyta Deszczka i Adam Łukaszewski.

Będący przedmiotem transakcji budynek Warsaw Corporate Center ("WCC") to wysokiej klasy biurowiec oferujący ponad 8600 m2 powierzchni biurowej na dziesięciu kondygnacjach, znajdujący się w doskonałej lokalizacji w ścisłym centrum Warszawy. Nowy właściciel - spółka Raiffeisen Immobilien Kapitalanlage Gesellschaft m.b.H. z siedzibą w Wiedniu należąca do zarządzającej aktywami spółki Raiffeisen Capital Management - nabywając budynek WCC od spółki VCERP WCC sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie powiększył portfel swoich nieruchomości w Polsce.

Aktualności firmowe

News

Kancelaria Bird & Bird po raz kolejny rekomendowana w rankingu The Legal 500 EMEA 2024

mar 27 2024