Prawnik Bird & Bird współautorem komentarza dla pełnomocników procesowych i sędziów

Marta Sznajder z praktyki prawa własności intelektualnej Bird & Bird jest współautorką publikacji pt. „Postępowanie cywilne w sprawach własności intelektualnej. Komentarz dla pełnomocników procesowych i sędziów”, wydanej przez Wolters Kluwer.

Komentarz przedstawia szczegółowe omówienie przepisów postępowania w sprawach własności intelektualnej z punktu widzenia praktyki procesowej oraz z uwzględnieniem orzecznictwa wydanego już przez sądy własności intelektualnej, stanowiąc najobszerniejszą na rynku poświęconą temu zagadnieniu publikację. Omawia także sposób organizacji sądów ds. własności intelektualnej, przedstawiając jednocześnie odrębności nowego postępowania cywilnego w sprawach własności intelektualnej i zakres spraw, który jest nim objęty.

Publikacja porusza kwestie praktyczne dotyczące m.in. relacji nowego postępowania w sprawach własności intelektualnej z innymi rodzajami postępowań, w szczególności postępowaniem w sprawach gospodarczych.

Zachęcamy do lektury >>

Aktualności firmowe

News

Kancelaria Bird & Bird po raz kolejny rekomendowana w rankingu The Legal 500 EMEA 2024