Warszawskie biuro Bird & Bird wyróżnione w rankingu IFLR 1000 2017

Tegoroczny ranking International Financial Law Review 1000: Financial and corporate po raz kolejny rekomenduje warszawskie biuro Bird & Bird w kategorii bankowości i finansów oraz fuzji i przejęć.

Praktyką bankowości i finansów w warszawskim biurze Bird & Bird kieruje Sławomir Szepietowski, partner zarządzający. Zespół obsługuje krajowe i zagraniczne banki, fundusze inwestycyjne i firmy ubezpieczeniowe oraz ich klientów, spółki publiczne i prywatne.

Szefem praktyki prawa korporacyjnego, fuzji i przejęć jest Rafal Dziedzic. Zespół doradza klientom w zakresie fuzji, przejęć oraz restrukturyzacji kapitałowej spółek i grup kapitałowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym. Zapewnia także bieżącą obsługę korporacyjną i wspiera klientów w obszarze rynków kapitałowych.

Wyróżnienie w obu kategoriach otrzymaliśmy po raz kolejny z rzędu.

Bardzo dziękujemy naszym klientom za pozytywne opinie na nasz temat!

Clients of Bird & Bird have been very willing to praise the firm, one corporate client says: “There is no doubt their help was invaluable” whilst another client praised the team’s technical knowledge and called them “creative and very professional”. Ida Komorowska-Moj is described by a client as “a lawyer who stands out” and as “having a broad scope of knowledge and experience”.

Another client says: “I have a very good impression of the team, their team work, availability, responsiveness, timing and coping with tight deadlines.” Joanna Białoskórska was additionally singled out as “very helpful – she gave us meaningful information and communicated with the Polish courts and legal authorities.”

IFLR 1000 to przewodnik po najlepszych kancelariach specjalizujących się m.in. w prawie finansowym i korporacyjnym, w ponad 120 jurysdykcjach na całym świecie. Ranking wydawany jest od 1990 roku przez Legal Media Group należące do Euromoney. Zestawienie przygotowywane jest na podstawie zgłoszeń oraz rekomendacji prawników najbardziej znaczących instytucji finansowych, największych przedsiębiorstw i firm prawniczych.

Więcej informacji >>>

Aktualności firmowe

News

Kancelaria Bird & Bird po raz kolejny rekomendowana w rankingu The Legal 500 EMEA 2024