Kancelaria Bird & Bird wzmacnia praktykę bankowości i finansów

Z początkiem stycznia 2016 roku do warszawskiego biura kancelarii Bird & Bird dołączyła radca prawny Aleksandra Widziewicz. Objęła stanowisko Of Counsel w zespole bankowości i finansów.

Aleksandra Widziewicz jest ekspertem z wieloletnim doświadczeniem, specjalizującym się w doradztwie związanym z działalnością bankową i ubezpieczeniową. Przez wiele lat pracowała na rzecz instytucji finansowych oraz dla międzynarodowych firm doradczych. Była m.in. partnerem współkierującym praktyką bankowości i finansów w warszawskim biurze Bird & Bird.

W latach 2012-2o15 pracowała w Grupie Poczty Polskiej, gdzie pełniła funkcję Prezesa Pocztowego Towarzystwa Ubezpieczeń Wzajemnych, Wiceprezesa Pocztowego Towarzystwa Ubezpieczeń na Życie SA oraz Członka Rady Nadzorczej Pocztowej Agencji Usług Finansowych SA.

Jest arbitrem przy Krajowej Izbie Gospodarczej. Orzekała także w ramach Sądu Polubownego przy Związku Banków Polskich. Została wyróżniona Odznaką Honorową Związku Banków Polskich za wkład w rozwój praktyki bankowej w Polsce.

– Jestem głęboko przekonany, że wiedza i doświadczenie mecenas Aleksandry Widziewicz przyczynią się do wmocnienia naszej pozycji na rynku – mówi Sławomir Szepietowski, partner kierujący praktyką bankowości i finansów w warszawskim biurze Bird & Bird. Wierzę, że połączenie wspólnych doświadczeń pozwoli zaproponować naszym klientom kompleksową ofertę doradztwa prawnego na najwyższym poziomie – dodaje Sławomir Szepietowski.

Aktualności firmowe

News

Kancelaria Bird & Bird po raz kolejny rekomendowana w rankingu The Legal 500 EMEA 2024

mar 27 2024