Jesteśmy partnerem ELSA Warszawa

Miło nam poinformować, że warszawskie biuro Bird & Bird nawiązało całoroczną współpracę z Europejskim Stowarzyszeniem Studentów Prawa ELSA, największą niezależną i niepolityczną organizacją zrzeszającą studentów prawa i młodych prawników.

- Wierzymy, że współpraca z tak prężnie działającą organizacją, jak ELSA Warszawa, będzie owocna i przyczyni się do zwiększenia rozpoznawalności marki Bird & Bird wśród studentów i absolwentów prawa. Mamy wiele planów oraz wspólnych inicjatyw związanych z tą organizacją i cieszymy się na nadchodzący rok. Chcemy pokazać studentom prawa, jak wiele wyróżnia nas spośród innych międzynarodowych kancelarii na rynku i dlaczego warto rozpocząć swoją karierę zawodową właśnie u nas – tak rozpoczętą współpracę podsumowuje Magdalena Pater-Chylińska, manager ds. zasobów ludzkich w warszawskim biurze Bird & Bird.

ELSA Warszawa liczy ponad dwustu członków, studentów z wydziałów prawa kilku warszawskich uczelni m.in. Uniwersytetu Warszawskiego, Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego, czy Akademii Leona Koźmińskiego. Stowarzyszenie realizuje wiele dużych inicjatyw lokalnych i projektów ogólnopolskich, mających na celu przybliżanie studentom prawa środowiska pracy i specyfiki zawodu prawnika. Organizuje także konferencje naukowe o tematyce prawnej, z udziałem wybitnych prelegentów.

Więcej informacji o  ELSA >>>

Aktualności firmowe

News

Kancelaria Bird & Bird po raz kolejny rekomendowana w rankingu The Legal 500 EMEA 2024