Otrzymalismy wyroznienie w rankingu International Financial Law Review 1000 2016

26 października 2015

Ranking IFLR 1000: Financial and Corporate 2016 opublikował wyniki dla Polski. Kancelaria Bird & Bird jest rekomendowana w kategorii bankowość oraz fuzje i przejęcia.

IFLR 1000 to przewodnik po najlepszych kancelariach specjalizujących się w prawie finansowym i korporacyjnym, w ponad 120 jurysdykcjach na całym świecie. Ranking wydawany jest od 1990 roku przez Legal Media Group należące do Euromoney. Zestawienie przygotowywane jest na podstawie zgłoszeń oraz rekomendacji prawników najbardziej znaczących instytucji finansowych, największych przedsiębiorstw i firm prawniczych.

Praktyka bankowości i finansów jest jedną z wiodących w polskim biurze Bird & Bird.  Jej szefem jest Sławomir Szepietowski. Doradzamy krajowym i zagranicznym bankom, funduszom inwestycyjnym i firmom ubezpieczeniowym oraz ich klientom, spółkom publicznym i prywatnym. Wspieramy banki w zakresie obowiązków regulacyjnych, działań związanych z wprowadzaniem nowych ofert produktowych, opracowywania dokumentacji produktowej oraz przy transakcjach finansowania. Zapewniamy strategiczne doradztwo przy kluczowych projektach dotyczących rozwoju działalności banków oraz kompleksową obsługę korporacyjną.

Praktyką prawa korporacyjnego, fuzji i przejęć w warszawskim biurze Bird & Bird kieruje Rafał Dziedzic. Doradzamy w zakresie fuzji, przejęć oraz restrukturyzacji kapitałowej spółek i grup kapitałowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym. Zapewniamy bieżącą obsługę korporacyjną. Wspieramy klientów w obszarze rynków kapitałowych.

Pełna wesja rankingu >>>