Warszawskie biuro Bird & Bird jest jednym z partnerów IX edycji AIR FAIR 2015. Wystawa odbędzie się w dn. 29-30 maja 2015 r. na terenie Wojskowych Zakładów Lotniczych Nr 2 S.A. w Bydgoszczy. W ramach towarzyszącej wydarzeniu konferencji z prelekcjami wystąpi dwoje ekspertów Bird & Bird.

Gościem specjalnym konferencji będzie Brett Hailey, partner z biura Bird & Bird w Londynie, mający ponad 20-letnie doświadczenie w obsłudze transakcji finansowania samolotów na rynkach globalnych. Wystąpi z prezentacją poświęconą finansowaniu i leasingowi samolotów. Prelekcję na temat wybranych ryzyk związanych z korzystaniem z bezzałogowych statków powietrznych przedstawi Małgorzata Darowska, partner kierujący praktyką Lotnictwo, Obronność i Bezpieczeństwo w warszawskim biurze Bird & Bird. Oba wystąpienia odbędą się 29 maja.

Głównym celem AIR FAIR 2015 jest konsolidacja środowiska lotniczego zarówno wojskowego, jak i cywilnego. Wystawa, będąca jednym z największych w Polsce wydarzeń zrzeszających branżę lotniczą, daje uczestnikom możliwość nawiązania licznych kontaktów pomiędzy przedsiębiorcami, producentami, a także użytkownikami samolotów i sprzętu lotniczego. Tradycyjnie pierwszy dzień zostanie poświęcony wyłącznie wystawcom oraz zaproszonym gościom. Drugi dzień będzie otwarty dla zwiedzających.

Partnerami tegorocznego wydarzenia są m.in. Lockheed Martin, Bank Gospodarstwa Krajowego, Port Lotniczy Bydgoszcz, Ryanair i PZU.

Wystawę co roku odwiedzają przedstawiciele Ministerstwa Obrony Narodowej, Sztabu Generalnego, Inspektoratu Wsparcia Sił Zbrojnych, a także władze Województwa Kujawsko-Pomorskiego oraz Miasta Bydgoszcz.

Zobacz program >>>