Zapraszamy na konferencję: Grupa Wyszehradzka – Chiny. Własność intelektualna w strategii biznesowej

05 listopada 2014

Konferencja, której głównym inicjatorem jest Urząd Patentowy RP, we współpracy z Narodowym Urzędem Własności Intelektualnej Chińskiej Republiki Ludowej (SIPO), przygotowana została z myślą o przedsiębiorcach zainteresowanych ochroną własności intelektualnej na rynku chińskim. Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent RP. Konferencja odbędzie się 28 listopada 2014 r. w Warszawie. Warszawskie biuro Bird & Bird jest jej współorganizatorem.

Zaproszeni eksperci, w tym prawnicy Bird & Bird, wyjaśnią, jak zadbać o to, co dla wielu firm najcenniejsze, czyli własność intelektualną oraz jak najlepiej wykorzystać szanse, które daje współpraca z Chinami. Swoimi doświadczeniami podzielą się również przedstawiciele firm, które od lat istnieją na rynku chińskim.

Konferencja ma na celu przybliżenie przedsiębiorcom oraz instytucjom okołobiznesowym państw Grupy Wyszehradzkiej problematyki funkcjonowania na rynku chińskim w kontekście prawa własności intelektualnej, w szczególności przemysłowej. Podczas spotkania omówione zostaną zagadnienia dotyczące funkcjonowania podmiotów gospodarczych na rynku chińskim, między innymi w aspektach podejmowania działalności gospodarczej, zarządzania ryzykiem w prowadzeniu działalności gospodarczej, inwestycyjnej i badawczo-rozwojowej, zasad ochrony własności intelektualnej w Chinach oraz możliwości egzekucji praw wyłącznych.

Bird & Bird przygotował panel prawny poświęcony ochronie własności intelektualnej i budowie reputacji firmy w Chinach. Nasi eksperci powiedzą m.in. o modelach ochrony adekwatnych do prowadzonej działalności oraz wyjaśnią, jak unikać pułapek i dochodzić swoich praw w przypadku naruszeń. W ramach panelu, którego moderatorem będzie Małgorzata Darowska, partner współkierujący praktyką własności intelektualnej w warszawskim biurze Bird & Bird, swoje prezentacje przedstawią David Allison z naszego biura w Hong Kongu, Bruno Vandermeulen, partner kierujący praktyką własności intelektualnej w belgijskim biurze Bird & Bird oraz zaproszeni przez nas przedsiębiorcy.

Organizatorzy zapewniają tłumaczenie symultaniczne w obrębie trzech języków: polskiego, chińskiego oraz angielskiego, a także transmisję on-line.

Konferencja odbędzie się w siedzibie Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie. Początek o godz. 9.00. Szczegółowy program wydarzenia oraz formularz rejestracyjny tutaj>>>

Zapraszamy do rejestracji. Udział w konferencji jest bezpłatny. Decyduje kolejność zgłoszeń.