Warszawski zespół prawa własności intelektualnej o znakach towarowych dla Wolters Kluwer

22 lipca 2014

Drugi rok z rzędu zespół własności intelektualnej warszawskiego biura Bird & Bird został zaproszony przez Wolters Kluwer do przygotowania aktualizacji Trademark Litigation Smart Charts on Poland - przewodnika online zawierającego informacje na temat znaków towarowych, w szczególności w kontekście prowadzenia sporów.

Narzędzie zostało przygotowane przez Wolters Kluwer Law & Business na początku 2013 roku i jest dostępne na www.KluwerIPLaw. Przewodnik pozwala użytkownikom w łatwy i szybki sposób znaleźć odpowiedzi na pytania i porównać informacje dotyczące wielu jurysdykcji.

Marta Koremba, rzecznik patentowy, przy wsparciu Natalii Żebrowskiej, aplikanta adwokackiego, dokonały aktualizacji ubiegłorocznej wersji narzędzia, również przygotowanej przez warszawski zespół własności intelektualnej. Wprowadziły najnowsze zmiany w prawie dotyczącym znaków towarowych, uzupełniły orzecznictwo oraz dodały praktyczne komentarze.

To już kolejny tego rodzaju projekt przygotowany przez naszych ekspertów dla Wolters Kluwer. W ubiegłym roku Piotr Dynowski, współkierujący praktyką IP&TMT w warszawskim biurze Bird & Bird, wziął udział w przygotowaniu podobnego narzędzie poświęconego prawu autorskiemu, zaś w tym roku nasz zespół przygotował aktualizację podręcznika poświęconego zagadnieniom własności intelektualnej.