Sieć Bird & Bird ogłosiła fuzję z firmą prawniczą Truman Hoyle z Sydney, umacniając tym samym swoją pozycję w regionie Azji i Pacyfiku oraz zwiększając liczbę biur do 27. Połączenie z Truman Hoyle to następstwo udanej współpracy nawiązanej z Truman Hoyle w marcu 2013.

Biuro w Australii będzie kierowane przez Shane Barber, obecnego partnera zarządzającego Truman Hoyle. Na dzień połączenia obu firm łączna liczba prawników zatrudnionych w australijskim biurze Bird & Bird wynosi 42, w tym 8 partnerów.

Bird & Bird od lat obecny jest w regionie Azji i Pacyfiku. Firma posiada swoje biura w Szanghaju, Pekinie, Hong Kongu i Singapurze. W ciągu ostatnich 18 miesięcy Bird & Bird przeżywał okres szybkiego wzrostu w tym regionie, nawiązując serię umów o współpracy strategicznej m.in. z wiodącymi kancelariami Korei i Indonezji.

Otwarcie biura w Australii jest ważnym krokiem w realizacji strategii ekspansji firmy w regionie Azji i Pacyfiku. Jak podkreśla David Kerr, CEO Bird & Bird, australijska gospodarka pasuje do naszej strategiito jedna z największych na świecie gospodarek opartych na wiedzy, ze znaczącym sektorem usług i dużymi inwestycjami w innowacje. Działając jako jedna firma, będziemy mogli dalej rozwijać naszą działalność w regionie, oferując  klientom tę samą jakość usług.