Bird & Bird współpracuje z czołową kancelarią z Korei

27 lutego 2014

Bird & Bird podpisał umowę o współpracy z Hwang Mok Park, jedną z dziesięciu największych koreańskich kancelarii prawnych. To kolejny ważny krok w kontynuowaniu ekspansji Bird & Bird na rynkach azjatyckich.

Umowa o współpracy z kancelarią Hwang Mok Park w Seulu pozwoli Bird & Bird wspierać koreańskich klientów działających przede wszystkim w obszarze nowych technologii, w których Bird & Bird jest liderem na arenie międzynarodowej.

Podpisanie umowy o współpracy zapewni benefity dla obu stron. Kancelarii Hwang Mok Park pozwoli korzystać z możliwości, jakie daje przystąpienie do globalnej sieci, zaś Bird & Bird umożliwi korzystanie z szerokiego doświadczenia HMP na rynku koreańskim. Wspólna wiedza i doświadczenie pozwoli obu firmom rozwijać nowe projekty biznesowe.

W rejonie azjatyckim Bird & Bird obecny jest już w Szanghaju, Pekinie, Honk Kongu i Singapurze, odnotowując w ostatnim czasie dynamiczny rozwój w krajach Azji i Pacyfiku. Firma współpracuje również z wieloma lokalnymi kancelariami prawnymi w tym regionie, m.in. z Malezji, Australii i Chin.