Bird & Bird wzmacnia praktykę prawa technologii i własności intelektualnej

03 czerwca 2013

Do grona partnerów polskiego biura kancelarii Bird & Bird dołączyła radca prawny Małgorzata Darowska.

Małgorzata Darowska jest uznanym ekspertem prawnych aspektów informatyki i technologii. Specjalizuje się w transferze i komercjalizacji technologii, e-commerce, ochronie danych osobowych i prywatności, ochronie konsumenta oraz w prawie własności intelektualnej, w szczególności w projektach zarządzania prawami własności intelektualnej. Posiada doświadczenie procesowe z zakresu IP/IT oraz nieuczciwej konkurencji. Od 13 lat doradza klientom z sektora finansowego, energetycznego, IT, mediów i telekomunikacji, life science, sektora spożywczego i innych.

Przed podjęciem współpracy z Bird & Bird pracowała w warszawskim oddziale jednej z międzynarodowych kancelarii prawnych, gdzie była odpowiedzialna za rozwój praktyki IP i TMT.

Bird & Bird buduje najlepszą na rynku polskim praktykę technologii i własności intelektualnej zgodnie ze światową pozycją i strategią rozwoju w tych obszarach. Dlatego bardzo się cieszę z pozyskania kolejnego eksperta o tak dużym doświadczeniu. Wraz z Mecenas Darowską będziemy w szczególności kontynuować rozwój praktyki technologii w instytucjach finansowych i energetyce –  powiedział Maciej Gawroński, partner zarządzający w polskim biurze Bird & Bird.

Mecenas Małgorzata Darowska tak komentuje rozpoczęcie współpracy z kancelarią: Bird & Bird daje unikalne możliwości rozwoju w zakresie moich specjalizacji. Kancelaria ma wyraźne linie specjalizacji, duży i wciąż rosnący zespół prawników o unikalnych kompetencjach w Polsce i możliwość współpracy w ramach międzynarodowej sieci, która należy do najlepszych na świecie firm prawniczych specjalizujących się w prawie nowych technologii i własności intelektualnej. Umożliwia to obsługę pionierskich projektów w dziedzinie, która już stała się jedną z wiodących w światowej gospodarce.